Anunturi Anunturi-ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE Arhiva ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE

Comunicat de presă Proiectul ”Elaborarea Planului de atenuare și adaptare la schimările climatice în județul Prahova (AtenuareClimPh)”

Primăria Municipiului Ploiești, în calitate de partener, împreună cu Unitatea Administrativ Teritorială Județul Prahova, în calitate de beneficiar, alături de încă doi partenerii, Universitatea Politehnică București și University of Iceland, derulează proiectul “Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova (AtenuareClimPh)”.

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este Operator de Program pentru Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme” – RO-Mediu, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021.

 

Primăria Municipiului Ploiești a organizat joi 17 noiembrie 2022, un workshop cu scopul consultării factorilor de decizie interesați, pentru definirea problematicilor și soluțiilor de adaptare la schimbările climatice cu impact atât la nivel local cât și regional.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității Județului Prahova, cu accent pe Minicipiul Ploiesti, de a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, precum și nevoii de atenuare a efectelor acestora, prin integrarea cunoștințelor despre acest fenomen în plan local și creșterea gradului de conștientizare la nivelul administrației și comunității locale, reducând astfel efectele adverse ale poluării.

 

Valoarea totală a proiectului este de 605,000,00 lei, din care valoarea totală eligibilă nerambursbilă din MF SEE (85%) este 514,250,00 lei și valoarea eligibilă nerambursbilă din din bugetul național (15%) este 90,750,00 lei, iar perioada de implementare este de 12 luni.

 

Rezultatele proiectului aflat în implementare vor conduce la realizarea unui Plan de atenuare și adaptare la schimbări climatice pentru municipiul Ploiești.

 

 

La eveniment au participat reprezentanți ai: Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, S.C. Transport Calatori Express S.A. Ploiești , Regia Autonoma De Servicii Publice Ploiesti, Universitatea Politehnică București și Primaria Municipiului Ploiești.

 

Informatii relevante

Comunicat de presă ref: Lansarea Proiectului„Moreni în Acțiune pentru Climă” (MAC).

pcdata

Comunicat de presă ref: Lansare Proiect „Reducerea contaminarii cu substante periculoase a depozitului temporar de deseuri situat in Deva, strada Orizontului f.n.”

pcdata

Comunicat de presă ref: Lansarea Proiectului„Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea”

pcdata