Anunturi Anunturi- ECOSISTEME ȘI BIODIVERSITATE ARHIVA NOUTĂȚI SEE/EEA 2014-2021 ECOSISTEME ȘI BIODIVERSITATE

Conferința de lansare a proiectului Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României – PeatRO3

Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, în calitate de beneficiar, a lansat marți, 31 mai 2022,  proiectul Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României – PeatRO3.

Acest proiect are o valoare de 2.495.481 lei si este finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul ”Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme” – RO-Mediu cu finanțare prin Mecanismul Finaciar al Spațiului Economic European (SEE) 2014-2021. Proiectul se derulează pe o perioadă de 27 luni, termenul de finalizare fiind februarie 2024.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea stării ecologice a ecosistemelor, reducerea efectelor negative a activităților umane și reducerea vulnerabilității la impactul schimbărilor climatice prin restaurarea a 7 zone umede/turbării totalizând o suprafață de 81,73 ha din regiunea Nord-Est 2 a României (județele Suceava și Maramureș).

În cadrul Conferinței de lansare, printre subiectele abordate, au fost prezentate activitățile de restaurare propuse în cadrul proiectului, dar și modul în care se va monitoriza eficiența acestor intervenții folosind indicatori specifici.

De asemenea, s-a discutat despre importanța conservării ex-situ a unor specii de plante specifice habitatelor de turbărie, necesitatea educației ecologice în turbării și a activităților de instruire verde pentru dezvoltarea economică a comunităților locale, dar și promovarea mlaștinilor și turbăriilor restaurate pentru ecoturism.

La eveniment au participat Acad. Dumitru Murariu, directorul al Institutului de Biologie București, reprezentanți ai Direcției de Accesare Fonduri Externe din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de membrii echipei de implementare a promotorului de proiect.

Detalii suplimentare puteți obține de la beneficiarul proiectului – Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, https://www.ibiol.ro/peatro3/index.html, persoana de contact: Dr. Ştefănuţ Sorin – Manager de proiect (e-mail: sorin.stefanut@ibiol.ro)

Informatii relevante

Suceava, lecție de sustenabilitate. Cum s-a transformat un depozit de deșeuri într-o zonă verde, cu finanțare nerambursabilă prin Granturile SEE

pcdata

COMUNICAT DE PRESĂ ref: Conferința de închidere a proiectului “Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 1 a României” – PeatRO2

Eeagrants

COMUNICAT DE PRESĂ ref: Conferința de închidere a proiectului Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Vest a României – PeatRO4

Eeagrants