Anunturi-ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE

Proiectul ”Elaborarea Planului de atenuare și adaptare la schimările climatice în județul Prahova (AtenuareClimPh)”

Consiliul Județean Prahova, în calitate de Beneficiar, alături de partenerii săi,  Primăria Municipiului Ploiești, Universitatea Politehnică București și University of Iceland, derulează proiectul “Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova (AtenuareClimPh)”.

Consiliul Județean Prahova, a organizat miercuri, 14 septembrie 2022,  un seminar cu scopul diseminării informațiilor proiectului la nivel local cât și regional.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității Județului Prahova, cu accent pe Municipiul Ploiești, de a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, precum și nevoii de atenuare a efectelor acestora, prin integrarea cunoștințelor despre acest fenomen în plan local și creșterea gradului de conștientizare la nivelul administrației și comunității locale, reducând astfel efectele adverse ale poluării.

Valoarea totală a proiectului este de 605.000,00 lei, din care valoarea totală eligibilă nerambursbilă din MF SEE (85%) este 514.250,00 lei iar valoarea eligibilă nerambursbilă  din bugetul național (15%) este 90.750,00 lei.  Acest Proiect are o durată de 12 luni și este finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Operator de Program pentru  Programul RO-Mediu,  finanțat prin Mecanismul Finaciar al SEE 2014-2021.

Rezultatele proiectului aflat în implementare vor conduce la realizarea unui Plan de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova, respectiv, pentru municipiul Ploiești.

Informatii relevante

Comunicat de presă ref: Conferința de închidere a Proiectului “BiOReSC-Bistrița-Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice”

Eeagrants

Comunicat de presă ref: Municipiul Drobeta Turnu Severin a accesat fonduri norvegiene pentru adaptarea la schimbările climatice, în valoare de 123.000 euro

Eeagrants

Comunicat de presă ref: Lansarea proiectului „Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice în Municipiul Onești“

Eeagrants