Anunturi Anunturi- ECOSISTEME ȘI BIODIVERSITATE Arhiva ECOSISTEME ȘI BIODIVERSITATE ECOSISTEME ȘI BIODIVERSITATE

COMUNICAT DE PRESĂ Conferința de lansare a Proiectului Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Vest a României – PeatRO4

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este Operator de Program pentru Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme”(RO-Mediu), Restaurarea zonelor umede și turbăriilor”, și este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021.

 

Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, în calitate de promotor de proiect, alături de partenerul Norwegian Institute for Nature Research, a lansat luni, 19 decembrie 2022,  proiectul Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Vest a României – PeatRO4.

 

Acest proiect are o valoare de 2.655.140 lei si este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul ”Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme” – RO-Mediu cu finanțare prin Mecanismul Finaciar al Spațiului Economic European (SEE) 2014-2021. Proiectul se derulează pe o perioadă de 19 luni, termenul de finalizare fiind aprilie 2024.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea stării ecologice a ecosistemelor, reducerea efectelor negative a activităților umane și reducerea vulnerabilității la impactul schimbărilor climatice prin restaurarea a 3 zone umede/turbării totalizând o suprafață de 8 ha din regiunea Nord-Vest a României (județul Cluj).

 

 

 

Detalii suplimentare puteți obține de la promotorul proiectului – Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, https://www.ibiol.ro/peatro3/index.html  , persoana de contact: Dr. Ştefănuţ Sorin – Manager de proiect (e-mail: sorin.stefanut@ibiol.ro)

 

 

Descarca documente

Fișier Dimensiune fișier Descărcări
pdf Afis_A3_peatr04 3 Mo 41

Informatii relevante

În cadrul proiectului „Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României – PeatRO3”, implementat de Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române (IBB), în calitate de beneficiar, a avut loc o acțiune de instalare a panoului de informare pentru situl Tinovul Mare Coșna (SV-003), din comuna Coșna, județul Suceava.

Eeagrants

Comunicat de presă ref: Conferința de închidere a Proiectului “BiOReSC-Bistrița-Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice”

Eeagrants

Comunicat de presă ref: Municipiul Drobeta Turnu Severin a accesat fonduri norvegiene pentru adaptarea la schimbările climatice, în valoare de 123.000 euro

Eeagrants