Anunturi Anunturi-ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE Arhiva ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE

Comunicat de presă Ref: al 2-lea workshop de progres în cadrul proiectului ”Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea”

Municipiul Tulcea, alături de partenerul său Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului București (INCDPM), au organizat, marți, 26 septembrie 2023, cel de-al doilea workshop de progres în cadrul proiectului: ”Elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea”.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este Operator de Program pentru Programul „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme”(RO-Mediu), Schema de Granturi Mici „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”, și este finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European SEE 2014-2021.

Valoarea totală a proiectului este de 584.832  lei, iar perioada de implementare este de 12 luni( 24 noiembrie 2022 – 24 noiembrie 2023).

În cadrul evenimentului s-a făcut un rezumat al proiectului, s-a discutat despre aportul fiecărei instituții la realizarea inventarului de emisii de gaze cu efect de seră, rezultatele chestionarelor privind climatul actual și prognozat referitor la schimbările climatice, stadiul elaborării planului atenuare si adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea proiectului și exemple de bune practici în domeniu.

În mod interactiv, reprezentanții administrației publice locale, instituțiilor de mediu, institutelor de cercetare și administrare a Deltei Dunării, ai ONG-urilor de profil, au contribuit la atingerea obiectivelor celui de al 2-lea workshop de progres al planului atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea.

28

Informatii relevante

Suceava, lecție de sustenabilitate. Cum s-a transformat un depozit de deșeuri într-o zonă verde, cu finanțare nerambursabilă prin Granturile SEE

pcdata

COMUNICAT DE PRESĂ ref: Conferința de închidere a proiectului “Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 1 a României” – PeatRO2

Eeagrants

COMUNICAT DE PRESĂ ref: Conferința de închidere a proiectului Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Vest a României – PeatRO4

Eeagrants