Anunturi-ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE ȘI ADAPTARE

Conferința de lansare a proiectului Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbări Climatice al municipiului Câmpulung – Câmpulung, aprilie 2022

 

Conferința de lansare a proiectului Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbări Climatice al municipiului Câmpulung

                                                        Câmpulung, aprilie 2022

Primăria Municipiului Câmpulung, alături de partenerii Universitatea din București-Facultatea de Geografie și Institutul pentru Dezvoltare Strategică din Liechenstein, au lansat, joi, 7 aprilie 2022, proiectul Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbări Climatice al municipiului Câmpulung. Acest proiect are o valoare de 618.725 lei și este finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Programul RO-Mediu cu finanțare prin Mecanismul Finaciar al Spațiului Economic European (SEE) 2014-2021, iar perioada de implementare este de 12 luni.

În cadrul Conferinței de deschidere a proiectului, printre subiectele abordate, s-au prezentat obiectivele și activitățile proiectului, modul cum schimbările climetice afectează mediul social și economic precum și soluții pentru adaptarea și atenuarea acestor schimbări de mediu. Este clar că nu vom putea elimina fenomenele extreme produse, dar e de datoria noastră să atenuăm efectele negative ale acestor schimbări concomitent cu adaptarea la ele.

 

“Acest proiect ne ajută pe toi cei care trăim în Municipiul Câmpulung, inclusiv mediul de afaceri. Vom face o radiografie completă a modului în care schimbările climatice pot afecta Municipiul Câmpulung astfel încât să nu ne mai ia viața prin surprindere atunci când se produc fenomene meteo extreme și vom avea și soluții pentru contracararea acestora. Pentru zonele predispuse la inundații sau insulele de căldură le putem contracara prin regularizarea apelor pluviale sau amenajarea de „grădini de buzunar”. Toate aceste aspecte vor face obiectul Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice pe care îl vom elabora până la finele acestui an” afirmă Elena Lasconi, primarul Municipiului Câmpulung.

 

Rezultatele proiectului aflat în implementare vor contribui la reducerea emisiilor viitoare de gaze cu efect de seră, la menţinerea de ecosisteme sănătoase prin refacerea mediilor degradate, înscriind astfel Câmpulungul în rândul orașelor verzi din România.

 

La Conferința de Lansare a Proiectului Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbări Climatice al municipiului Câmpulung, au fost prezenți Elena Lăsconi, Primarul Municipiului Câmpulung, Marisanda Pîrîianu, director, Direcția Accesare Fonduri Externe – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de membrii echipelor de implementare din cadrul celor două instituții partenere, Municipiul Câmpulung și Universitatea din București-Facultatea de Geografie.

Informatii relevante

Comunicat de presă ref: Conferința de închidere a Proiectului „Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea”

Eeagrants

Comunicat de presă ref: Proiectul „Elaborarea planului de atenuare şi adaptare la schimbările climatice în municipiul Satu Mare”

Eeagrants

Comunicat de presă ref: închiderea proiectului „Elaborarea planului de atenuare şi adaptare la schimbările climatice în municipiul Pitești”

Eeagrants